perjantai 4. syyskuuta 2015

Ateismi on in




Olipa kerran Jumala. Hän oli rukouksia kuunteleva ja taikoja tekevä ukkeli, joka eleli taivaassa Joulupukin ja Hammaskeijun kanssa. Kauan, kauan sitten ihmiset lukivat tämän Jumalan kirjaa ja kunnioittivat häntä samalla tavalla kuin me vaikka kunnioitamme internetiä.


Richard Dawkins apostoleineen tuli jäädäkseen Milanon muotiviikkojen eturivipaikoille.
Trendikäs ihminen on ateisti ja harrastaa fitnesstä. Iltaisin hän lukee muutaman jakeen ihmisoikeusjulistusta sekä twiittaa vihapostia Kari Mäkiselle.

Haluathan sinäkin olla tyylikäs?
Ha-lu-at-pa.

Kirkon merkitys historiassa on verrattavissa demokratiaan nyky-Suomessa. Lähes kyseenalaistamaton auktoriteetti, joka on vakio koetti siihen vaikuttaa tai ei. Aiemmin kuolemansyntejä vältettiin, mutta nykyään on synti välttää syntejä. Kiirastuliaika koetettiin lyhentää katumuksella ja aneilla, mitä on myöhemmin kritisoitu paljon.

Jos haluat maksaa omatuntosi puhtaaksi niin valitse ne kalliimmat biojätepussit.

Kirkosta on tullut nolo setä.

Historiassa tiede ja uskonto ovat toimineet yhdessä, kalenteri sääteli uhrimenoja ja astrologialla yritettiin ymmärtää jumalten oikkuja. Nykyään kirkko nähdään lähinnä konservatiivisena vähemmistöjen sortajana ja helppona tapana tienata dokaus/moporahaa. Eiväthän edes seurakuntanuoret enää usko, sillä tilalle on tullut loogisia asioita, kuten alkuräjähdys.

Jeesus syytti naisia noidiksi ja poltti roviolla, kivitti homoseksuaaleja ja uhkaili helvetillä kaikkia jotka eivät häntä seuranneet.
Mä sen sijaan raavin persettä, mutta se ei kiinnosta ketään.
Mie tykkään ihan hirveesti kirjoittaa mä.
Tiede sen sijaan on tuonut meille tasa-arvon, hyvinvoivat ihmiset ja ihmisoikeudet.  - Kiinakin on ollut lähes koko historiallisen ajan maailman suurin talous.

-          Asiasta ei ole mitään todisteita.
-          EN usko kristinuskon oppeihin.
-         Kun en usko, niin en usko.
-          Ihmisten kiristäminen hyvään elämään helvetin uhalla on sairasta.
-          Ateisti tietää, ei usko.

Ennen ihminen ajatteli tietävänsä – mikä on totta. Nykyään ihminen ajattelee tietävänsä mikä on totta. Niin se maailma muuttuu. Jumala ja kirkko näyttäytyvät modernille ihmiselle tarpeettomia. Oman järjen palvominen on paljon lähempänä todellisuutta, koska eihän maailmankaikkeudessa korkeampaa ole. Ja mikäli haluaa tuntea olevansa tärkeä niin tukea voi hakea milloin vain esimerkiksi auttavasta puhelimesta (kiinni joulun pyhinä). 

Kuviteltu tilanne, jossa nainen päällään kiiltävät lenkkarit, kallis tuoksu ja kampaus, siemailee cafe lattea ja napsii finger foodeja yhdessä ystäviensä kanssa.
-         Joo olen täysin samaa mieltä! Mm. Uskontoa ja politiikka ei saisi koskaan yhdistää. Mm.. Ja kuinka kirkko suvaitsee vain ihanteellisen marginaalinsa… Niimpä. Mm. Siis todella hienoa, oikeus avioliittoonhan on ihmisarvo!
Ystäväporukkaan kuuluu vähintään yksi homoseksuaali.
Sitten nainen yhtäkkiä sanoo, että hänen mielestään kristinusko on oikeastaan hienoa asia syistä x ja y.

Tunnelma kiristyy eikä kukaan halua kommentoida mitään. Joku nauraa kiusaantuneesti ja tilanne kuitataan vaihtamalla puheenaihetta. Naista ei enää kutsutakaan istumaan iltaa ja hänen sosiaalisuutensa tämän ystäväporukan osalta päättyy.

On väärin kuitenkin haukkua kirkkoa täysin epämuodikkaaksi, sillä sen arvot ovat nousseet hyvinkin mediaseksikkäiksi.

Klik
minäjarakas.jpg
#Tahdon 
@paivirasanen
Klik

Avioliiton puolesta on liputettu useamman kerran eduskuntatalon edessä ja heiluteltu astaloita. Lähimmäisen rakkaudella on edelleen iso rooli yhteiskunnassamme. Kyllähän se sokea äitimuorikin tuijottaa vain omaa napaansa palvelutalon sängyssä. Tai hei, mitä jos Sipilä ja luonnonvalinta leikkaisivat down-sikiöistä?



Lopulta ihmiset kuitenkin ymmärsivät, että on hupsua palvoa mitään höpöhöpö-juttuja ja Jumalan oli aika jäädä eläkkeelle. Nyt hän elelee pienessä mökissään taivaassa ja on onnellinen, vähän kuten mummo. Sen pituinen se.





4 kommenttia:

  1. Sulla on tosi ainutlaatuinen tapa kirjoittaa..! Tykkään :)

    ❀Cinderella Days❀

    VastaaPoista
  2. Todella hienoa tekstiä ja mielenkiintosia ajatuksia. Oon seurannu sun blogia jo pitkään ja tykkään todella sun tyylistä ajatella ja kirjoittaa. Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja ihanaa, kun olet jaksanut seurata ja lueskella miun juttuja :)

      Poista